Krajevna skupnost Begunje na Gorenjskem se ponaša s tremi izjemnimi muzeji, ki ponujajo obiskovalcem vpogled v bogato zgodovino, kulturo in industrijsko dediščino tega območja:

MUZEJ AVSENIK

v Begunjah na Gorenjskem

Muzej Avsenik v Begunjah je posvečen glasbeni zapuščini bratov Slavka in Vilka Avsenika, pionirjev narodno-zabavne glasbe. V družinski gostilni Avsenik, kjer sta začela svojo pot, muzej razstavlja instrumente, kostume, nagrade in osebne predmete, obogatene z multimedijskimi prikazi. Tu lahko obiskovalci doživijo bogato slovensko glasbeno tradicijo.

Preberi več

ALPSKI SMUČARSKI MUZEJ

v Begunjah na Gorenjskem

Alpski smučarski muzej v Begunjah je posvečen zgodovini smučarske industrije in dosežkom podjetja Elan. Muzej prikazuje evolucijo smučarske opreme, legendarne smuči, jadrnice ter zgodbe o vrhunskih smučarjih. Obiskovalci lahko spoznajo bogato industrijsko dediščino Begunj skozi zgodovinske fotografije, dokumente in inovacije podjetja Elan.

Preberi več

MUZEJ TALCEV

v Begunjah na Gorenjskem

Muzej talcev v Begunjah je posvečen spominu na žrtve druge svetovne vojne, ki so bile zaprte in ustreljene v graščini Katzenstein. Muzej, ki se nahaja v nekdanjih zaporih, prikazuje zgodovinske fotografije, dokumente in osebne predmete talcev. Obiskovalci lahko spoznajo zgodbe o trpljenju in uporu, ki so zaznamovale to obdobje.

Preberi več