Krajevna skupnost Begunje na Gorenjskem se ponaša z izjemno lepo naravo, ki očara obiskovalce s slikovitimi pokrajinami, bujnimi gozdovi, planinskimi potmi in čudovitimi razgledi.

SVETI PETER

na Gori (867 m.n.v)

Sveti Peter je priljubljena razgledna izletniška točka s cerkvico. Do cerkve vodi slikovita pohodniška pot, ki je primerna za vse starostne skupine. Obiskovalci lahko uživajo v mirnem okolju in lepoti narave, hkrati pa občudujejo zgodovinski pomen cerkvice. Sveti Peter je idealna destinacija za ljubitelje narave, pohodnike in tiste, ki iščejo sprostitev v naravnem okolju.

Preberi več

DOLINA DRAGA

“Tam kjer murke cveto, tam kjer ptički pojo”

Dolina Draga je izhodišče za pohode na planine in vrhove Begunjščice. Vhod v dolino pozdravi Grad Kamen na skalnem pobočju, ki je nekoč tu varoval staro tovorniško pot preko planine Preval. V dolini je Gostišče Draga, ob njem pa lokostrelski parkur, ki ponuja posebno doživetje v zavetju gozda vsem lokostrelskim navdušencem.

Preberi več

BEGUNJŠČICA

nad dolino Drage (2060 m.n.v)

Begunjščica, 2060m visoka gora v Karavankah, je priljubljena destinacija za pohodnike in ljubitelje narave. Begunjščica je dostopna po več označenih pohodniških poteh, ki se razlikujejo po zahtevnosti, zato je primerna tako za izkušene planince kot za rekreativne pohodnike. Ena izmed priljubljenih poti vodi skozi dolino Draga, kjer se nahajajo tudi ruševine gradu Kamen.

Preberi več

ROBLEKOV DOM

na Begunjščici (1657 m.n.v.)

Roblekov dom je priljubljena planinska koča, ki se nahaja na južnem pobočju Begunjščice v Karavankah. Postavljen je na nadmorski višini 1.657 metrov in nudi čudovit razgled na Gorenjsko ter bližnje vrhove Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alp. Koča v kateri se obiskovalci lahko sprostijo, uživajo v naravi in se okrepčajo po vzponu je odprta večji del leta, kar omogoča obisk v vseh letnih časih.

Preberi več

KOČA NA DOBRČI

(1478 m.n.v.)

Koča na Dobrči je priljubljena planinska postojanka, ki se nahaja na vrhu istoimenskega hriba v Kamniško-Savinjskih Alpah. Ta visokogorska koča, ki stoji na nadmorski višini 1.478 metrov, je dostopna po več planinskih poteh, med njimi najbolj znana vodi iz vasi Brezje pri Tržiču. Obiskovalci lahko uživajo v domači hrani in pijači ter se sprostijo na sončnih terasah, medtem ko opazujejo naravno lepoto okolice.

Preberi več

SANKAŠKA KOČA

na Sv. Petru (867 m.n.v.)

Sankaška koča se nahaja v pogorju Kamniško-Savinjskih Alp, le nekoliko višje od cerkve svetega Petra nad Begunjami. Ker kočo po večini obdaja gozd se nam odpre lep razgled le proti zahodu, kjer lepo vidimo del Gorenjske z Blejskim jezerom in Triglavom na dlani. Poleg notranjih prostorov koča ponuja tudi prijeten zunanji vrt s mizami in klopmi, kjer se obiskovalci lahko sprostijo ob čudovitem razgledu na okoliške hribe.
Preberi več