PRIKAZOVALNIK HITROSTI

V neposredni bližini trgovine v Begunjah je nameščen prikazovalnik hitrosti, ki meri hitrost vozil, ki prihajajo iz smeri Elana proti središču Begunj. Dostop do trenutnih podatkov prikazovalnika je možen s klikom na fotografijo spodaj.

Kakor ugotavljamo ob rednem spremljanju podatkov o hitrosti nas velika večina voznikov ne vozi s hitrostjo, ki je predpisana na tem območju. To ni v redu in nas skrbi. Sploh ob dejstvu, da je merilnik nameščen v strnjenem naselju z omejeno hitrostjo na 30km/h, kjer je v neposredni bližini tudi prehod za pešce, trgovina in križišče. Izpostavili bi tudi dejstvo, da se kljub znakom in omejitvam hitrosti, še najdejo junaki, ki se mimo prikazovalnika peljejo s hitrostjo krepko preko 100 km/h. Menimo, da je takšno ravnanje nedopustno in vredno vsega obsojanja. Prav tako smo prepričani, da so tudi na ostalem območju KS Begunje hitrosti voznikov pogosto višje od dovoljenih.

Ugotavljamo tudi, da se število vozil v Begunjah povečuje, kar se že kaže pri določenih izzivih vezanih na parkiranje (predvsem na izhodiščih planinskih poti). Zavedamo se problematike prometne varnosti celotnega območja KS Begunje, tako da svet KS Begunje že več mandatov opozarja na izzive in težave pristojne inštitucije, tudi s konkretnimi predlogi za izboljšanje stanja. Prometno situacijo v naši KS se trudimo reševati skupaj z občino Radovljica in Direkcijo Republike Slovenije za Infrastrukturo (za območja po katerih teče državna cesta). Nekatere stvari so se v zadnjem obdobju izboljšale in uredile, žal pa se vsi večji in bolj vidni premiki dogajajo zelo počasi…
Svet KS Begunje na Gorenjskem
Skip to content